Online Gasztronómiai Magazin

Saláta ementálival, erdei gombákkal

A saláta ementálival, erdei gombákkal recept hozzávalói

4 db főtt tojás, 1 db jégsaláta, 20 dkg ementáli sajt, 10 dkg rókagomba, 5 dkg vargánya gomba, 5 dkg kucsmagomba, 2 dkg dijoni mustár, 1 dl olívaolaj, lilahagyma, metélőhagyma, zsálya, petrezselyemzöld, só, őrölt bors, balzsamecet

Saláta ementálival, erdei gombákkal

Saláta ementálival, erdei gombákkal

 

A saláta ementálival, erdei gombákkal recept elkészítése

 

Egy kis apróság következik most, természetesen ebben is meglesz a szokásos Mit főzzünk ma? trükk. Nézzék meg, mi is ez pontosan, és készítsék el Önök is így otthon a receptet!

A lilahagymát apró kockára vágjuk, lesózzuk, hogy a nedvét kiengedje. Az erdei gombákat megmossuk, szeleteljük, majd lepirítjuk a lilahagymával együtt. Az erdei gombákhoz aktuális árakat itt találnak.

Friss fűszernövényeket adunk hozzá: zsályát, petrezselyemzöldet, metélőhagymát, majd kevés olívaolajat és balzsamecetet. Összekeverjük, teszünk még hozzá egy kevés csípős mustárt (óvatosan!), majd pár percig állni hagyjuk.

A friss salátára kerül az ementáli sajt, majd a gombák, valamint a gerezdekre vágott főtt tojás.

 

Itt találnak egy sajtos receptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.