Online Gasztronómiai Magazin

Sertésborda mazsolás, diós endíviával

A sertésborda mazsolás, diós endíviával recept hozzávalói

4 x 18 dkg sertéskaraj, 4 db endívia, 1 db kis erős paprika, fenyőmag, mazsola, olívaolaj, 40 dkg pappardelle tészta, só, késhegynyi cukor, 1 dl fehérbor, egész dióbél, petrezselyemzöld

Sertésborda mazsolás, diós endíviával

Sertésborda mazsolás, diós endíviával

 

A sertésborda mazsolás-diós endíviával recept elkészítése

 

Kicsit gondban voltunk, amikor besoroltuk ezt a receptet, végül a húsételek közé került, pedig a saláták közt legalább ilyen méltó helyen lenne.

Az endívia ebben a formátumban nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni. Tehát, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a sertésbordákat fűszerezzük, majd olívaolajon megsütjük. A sertésbordához aktuális árat itt találnak.

Közben az erős paprikát felszeleteljük, majd az olívaolajon cukorral pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a negyedelt endíviákat, amelyeket megpirítunk, mazsolával, dióval együtt.

Az endíviát kivesszük, a mazsolát, diót fehérborral felengedjük, és beforraljuk. Bőven adjunk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet.

Amint megvagyunk, összekeverjük a frissen kifőtt szélesmetélttel, majd a tányér aljára helyezzük, rá a sertésbordát, utána pedig ízlésesen az endíviát, végül a pirított mazsolát, diót.

 

Valószínűleg az endívia már ismerős, de azért biztonság kedvéért itt az ártájékoztató. A radicchio az endívia egyik fajtája, ezt találják itt.

 

Ezt dobta a kereső, de sertésbordára vágyik, viszont másképpen elkészítve? Semmi gond, itt talál egy egészen már karakterű bordareceptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.