Online Gasztronómiai Magazin

Sertésborda roston, salátával

A sertésborda roston, salátával recept hozzávalói

4 x 18 dkg sertéskaraj, 50 dkg burgonya, só, 5 dkg kapribogyó, 10 dkg póréhagyma, 1 erős paprika, 3 evőkanál citromlé, 2 cl dióolaj, fehérbors, cukor, 50 dkg karfiol, 50 dkg romanesco (krémkarfiol)

Sertésborda roston, salátával

Sertésborda roston, salátával

 

A sertésborda roston, salátával recept elkészítése

 

Mivel többségünkben szeretjük a karajt, a Mit főzzünk ma? kötelessége, hogy minél több, minél változatosabb receptet adjon hozzá. Ez most a legújabb darab, karfiolos trükkel. Hogy ez mit jelent? Nézzék meg, és ha megtetszik, természetesen próbálják ki!

Azzal kezdünk most, hogy a sertésbordát fűszerezzük, megsütjük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. Ezután a krumplikockákat megfőzzük, majd leszűrjük, lemossuk. A póréhagymát megtisztítjuk, azután karikára vágjuk, a madársalátát szintén. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

Aki szereti, tehet hozzá finomra vágott erős paprikát (akiben nincs túlzott ellenérzés, azért próbálja ki: nem az ereje, hanem az ízhatása a lényeg!).

A salátaöntet ezúttal igen egyszerűen készül: citromlé, dióolaj, só, bors, cukor – és készen is vagyunk. A mennyiségeknél hagyatkozzunk saját ízlésünkre, nem hiszem, hogy elrontanák.

A karfiolt és a romanescot tisztítva, forrázva, lehűtve használjuk fel, a sertésborda mellé tálaljuk, végül leöntjük a salátaöntettel. A romanesco karfiolhoz aktuális árat itt találnak.

 

Egy másik sertésborda receptet itt tudnak megnézni!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.