A sertésborda zsályával, hagymás burgonyával recept hozzávalói
- 60 dkg sertésborda,
- só,
- bors,
- zsálya,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 10 dkg koktél paradicsom,
- 30 dkg burgonya

Sertésborda zsályával, hagymás burgonyával
A sertésborda zsályával, hagymás burgonyával recept elkészítése
Szokásunk, hogy időnként a köretre tesszük a hangsúlyt, ez a mai receptre is igaz. Papíron egyszerű hagymás krumpli, gyakorlatban azért egy kicsit több. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!
A sertésbordára zsályalevelet teszünk, egy tálba pedig olajat öntünk: így fogjuk pácolni a húst. Néhány órát, ha tudunk, szánjunk rá. A sertésborda aktuális árát itt találja.
A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd pirítani kezdjük. A burgonyát megfőzzük, szintén nagyobb méretűre daraboljuk. Hozzátesszük a hagymához, végül a felszeletelt koktélparadicsomot is belerakjuk. Az egészet együtt pirítjuk.
A húst egy másik serpenyőben megsütjük. A megmaradt zsiradékához paradicsompürét és kevés lisztet adunk, majd ezt a hagymás krumplinkhoz adjuk.
Egy másik karajreceptet itt találnak, természetesen egy kicsit másképp!
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
És ha már karaj (mondjuk ami kínálunk, szűzpecsenyével készült, de karajt is használhatnak, nyugodtan), itt a Mit főzzünk ma? verziója egy rántott húsra, amit bármikor asztalra lehet tenni, el fog fogyni. Nézzék meg, próbálják ki! Részletes Mit főzzünk ma?-videó.
Jó étvágyat kívánok!