Online Gasztronómiai Magazin

Sertésdagadó erdei gombákkal töltve

A sertésdagadó erdei gombákkal töltve recept hozzávalói

1 kisebb méretű dagadó, kb. 1,2 kg, 6 dkg vargányagomba, 6 dkg csiperkegomba, 6 dkg rókagomba, 6 dkg laskagomba, 3 db zsemle, fél fej vöröshagyma, só, bors, 1 köteg petrezselyem, 2 db kisebb tojás, 4 db nagyobb burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg snidling

Sertésdagadó erdei gombákkal töltve

Sertésdagadó erdei gombákkal töltve

 

A sertésdagadó erdei gombákkal töltve recept elkészítése

 

Hagyományos recept következik most. Aki már jól ismeri a Mit főzzünk ma? receptjeit, tudja, hogy nem használjuk az elcsépelt magyaros jelzőt. Nyilván a mi magyar ízlésünknek megfelelően készítjük. Mert, hagyományos. Ebben benne van minden, szerintünk. De, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy beáztatjuk a zsömléket, a dagadót pedig egy hosszú pengéjű késsel felszúrjuk. Kinyomkodjuk a beáztatott zsömléket, majd egy keverőtálba tesszük. Mellé kerül a tojás, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vágott petrezselymet, valamint a fele snidlinget.

A sertésdagadóhoz aktuális árat itt találnak.

A vöröshagymát félbevágjuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a nagyobb darabkákra összevágott gombákat. Így együtt tovább pirítjuk, majd a keverőtálba helyezzük ezt is. Jól összedolgozzuk, és a dagadóba töltjük. Forró zsírral meglocsoljuk, és 160 fokos sütőben 45 percig sütjük.

Közben a burgonyákat fóliába csavarjuk, és a dagadóval együtt megsütjük. Fűszeres tejfölt készítünk még hozzá. Egyszerű lesz: belevágjuk a tejfölbe a megmaradt snidlinget, picit sózzuk, borsozzuk. A tálalásnál a fűszeres tejföl a fóliás burgonyához kerül.

 

És, ha már beleszaladtunk ebbe a magyaros jelzőbe, itt adunk egy receptet. De maradjunk a Mit főzzünk ma? szóhasználatánál: hagyományos receptet találnak itt!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.