Online Gasztronómiai Magazin

Sertésérmék bazsalikomos pesztóval

A sertésérmék bazsalikomos pesztóval recept hozzávalói

4 x 3 db sertésérme, 8 dkg vaj, 1 nagy csokor bazsalikom, 0,8 liter olívaolaj, só, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál fenyőmag, 5 dkg parmezán sajt

Sertésérmék bazsalikomos pesztóval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sertésérmék bazsalikomos pesztóval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sertésérmék bazsalikomos pesztóval recept elkészítése

 

A hagyományos módon fűszerezett és elkészített hús mellé most adunk egy saját pesztóreceptet. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a sóval, borssal ízesített érméket vajon megsütjük, közben pedig elkészíthetjük ennek a receptnek a lelkét, a pesztót.

Mindenkinek vannak kedvenc zöldfűszernövényei, javasoljuk, hogy ezeket használják. Semmi mást nem kell tenni, mint összevágni őket apróra, hozzátenni egy kis sót, olívaolajat. Nem szentségtörés - sőt! - ha különböző sajtokkal összekeverjük, javaslom a mozzarellát vagy a peccorinot, és természetesen a parmezánt. Utóbbihoz aktuális árat itt találnak.

Biztonság kedvéért itt következik az én kedvenc pesztóm. Egy kis felvezetés a nagy munka előtt: lecsipkedjük a bazsalikom levelét. Nyugalmas, kedvcsináló foglalatosság, másrészt már jó előre kedvet csinál az evéshez. Fontos mozzanat: zsiradék nélkül fenyőmagot pirítunk serpenyőben.

És most befejezzük, amit elkezdtünk: tisztítunk fokhagymát, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, valamint a pirított fenyőmagot, egy kevés sót, és végül szétmorzsoljuk.

És jön az utolsó fázis, amikor is tálba tesszük, öntünk bele olívaolajat, valamint a tetszés szerint kiválasztott fajtából készült reszelt sajtot. Igen, ennyire egyszerű!

 

Itt találnak egy jó sajtos receptet!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, és persze ami megtetszik, azt készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.