Online Gasztronómiai Magazin

Sertéskaraj fűszeres meggyel

A sertéskaraj fűszeres meggyel recept hozzávalói

10 dkg lilahagyma, 40 dkg meggy, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál cukor, 1 dl vörösbor, 1 dl meggylé, 3 dl zöldség alaplé, só, feketebors, 2 db rozmaringág, 60 dkg sertéskaraj

Sertéskaraj fűszeres meggyel

Sertéskaraj fűszeres meggyel

 

A sertéskaraj fűszeres meggyel recept elkészítése

 

A karaj ma hagyományos módon készül, ami egy kicsit másképp, az a körítés. Tudják, mindig egy apró ötlet, és minden megváltozik. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A meggyet kimagozzuk, felezzük.

Serpenyőben az olajat felhevítjük, a hagymát megfuttatjuk rajta és hozzáadjuk a cukrot, enyhén karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a meggylét és a kimagozott meggyet. Kb. 5-6 percig pároljuk.

A zöldségalaplével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. A rozmaringágat lecsipkedjük, finomra vágjuk és hozzáadjuk a gyümölcshöz.

Sütünk hozzá egészen szokványos módon sertésbordát. A bordához aktuális árakat itt találnak.

 

Itt egy javaslat a sertésbordához!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.