Online Gasztronómiai Magazin

Sertésszűz vörösboros babbal

A sertésszűz vörösboros babbal recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 1 db répa, 1 db zellergumó, 1 db zeller zöldje, 2 db hagyma, só, bors, olívaolaj, ketchup, mustár, petrezselyem, 1 dl vörösbor

Sertésszűz vörösboros babbal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sertésszűz vörösboros babbal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A sertésszűz vörösboros babbal recept elkészítése

 

Alapvetően hétköznapra terveztük ezt a receptet, mert nem különösebben vészes az elkészítése. Természetesen a babot kedvelőknek ajánljuk elsősorban, de azért nézze meg mindenki, és persze készítse is el így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a szárazbabot megfőzzük sós vízben. Közben a répát és a zellert felkockázzuk, majd kevés olívaolajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk hozzá.

Ezek után jöhet bele a kockázott zeller, a répa, valamint a zellerszár. Utána adunk hozzá még egy kevés mustárt és ketchupot, valamint egy pici vörösbort. Egy kicsit forraljuk, majd jöhet a bab.

A sertésszüzet egyben megsütjük, és a babbal tálaljuk. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak. Egyszerű, hétköznapi recept!

 

Egy másik remek babos receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.