Online Gasztronómiai Magazin

Sertéstarja lábosban, tört burgonyával

Hozzávalók, sertéstarja lábosban, tört burgonyával

  • 80 dkg sertéstarja,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 2 db hagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 db póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 50 dkg burgonya

 

Sertéstarja lábosban, tört burgonyával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sertéstarja lábosban, tört burgonyával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sertéstarja lábosban, tört burgonyával recept elkészítése

 

Aki szereti a fokhagymát, ezt a receptet szeretni fogja. Alapvetően határozza meg az étel karakterét, csak ajánlani tudjuk! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk ma, hogy vékony szeletekre vágjuk a tarját, és még véletlenül sem klopfoljuk. Ezután a szeletekre vágott vöröshagymát szalonnával a lábas aljára helyezzük, a már befűszerezett húst pedig rá. A fűszerezés itt egyszerű, mondhatnám szokásos: só, bors. A sertéstarjához aktuális árat itt találnak.

Ezután vágjuk apró szeletekre a fokhagymát. Nem volt véletlen, hogy a hús "szimpla" fűszerezést kapott: ugyanis most adjuk meg az egyedi ízt. Újból kezdjük a rétegezést, közben nagyon kevés alaplevet tehetünk az ételhez, és pároljuk lassú tűzön. A leszűrt főtt burgonyához pirított hagymát tegyünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összetörjük.

 

Egy másfajta fokhagymás, tarjás receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.