Online Gasztronómiai Magazin

Sólet libacombbal és marhahússal

A sólet libacombbal és marhahússal recept hozzávalói

0,5 kg szárazbab, 2 db füstölt libacomb, 60 dkg szaftos marhacomb, 10 dkg libazsír, 8 db tojás, 15 dkg hántolt árpagyöngye (gersli), 0,5 kg vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 db paprika, 1 db zöld erős paprika, 2 db paradicsom, só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika

 

Sólet libacombbal és marhahússal

Sólet libacombbal és marhahússal

 

A sólet libacombbal és marhahússal recept elkészítése

 

Nagy vállalkozásról van szó, már előző este rá kell készülni, és bizony sokáig kell sütni. De ez az a recept, ami megéri a fáradozást. Figyelem, nem könnyű recept következik!

A babot előző nap beáztatjuk. Egy lábosban felhevítjük a libazsírt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, és dinszteljük. Levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.

Leszűrjük a babot, és a lábosba öntjük, rárakjuk a gerslit is. Összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, a római tálba rakjuk a felét. A babra rárakjuk a libacombokat, a marhahúst és a bab másik felét. A libacombhoz aktuális árat itt, a marhacombhoz pedig itt találnak.

A héjas tojásokat megmossuk, és a bab tetejére rakjuk, majd a lábost kiöblítve annyi vizet öntünk rá, hogy a tojásokat ellepje. Lefedjük, és 140 fokos sütőben 3- 4 órán keresztül sütjük. 1,5- 2 óra után kivesszük a tojásokat, megkóstoljuk a levét, ha kell, utóízesítjük.

És persze, mint mindig, szóljon a zene.

 

 

Vannak természetesen könnyebb, egyszerű receptjeink is, de hasonlóan gazdagok is. Válasszon kedvére, attól függően, milyen hangulata van, mennyi ideje van, és milyen jellegű ételre vágyik. Látogasson el a Mit főzzünk ma? recepttárába, ide, és válassza ki a megfelelő receptet!

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.