Online Gasztronómiai Magazin

Somlói galuska kicsit másképp

A somlói galuska kicsit másképp recept hozzávalói

2 dl tejszín, 1 kis üveg lekvár, 1 tepsi piskóta, cukor, 1 csomag hidegen kikeverhető pudingpor, 2 dl joghurt, 1 db citrom, 1 db narancs

Somlói galuska kicsit másképp

Somlói galuska kicsit másképp

A somlói galuska kicsit másképp recept elkészítése

 

Van olyan ember, aki nem szereti a somlói galuskát? Nem hiszünk benne. A legjobb édességek egyike, itt a Mit főzzünk ma? spéci receptje! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Egy rövid kis történet a recept elé, olyan nagyon nem különös. Csak a somlóihoz való ragaszkodás, ennyiről szól. A Mit főzzünk ma? forgatásai idején rendszeresen érkezett a kiváló somlói, egyenesen Hévízről. Ünnep volt minden alkalom, reméljük, Önök is így lesznek vele, miután kipróbálták, és időről-időre előveszik. Komolyan.

A fehér piskótát triple sec-es, citromos, narancsos cukorsziruppal meglocsoljuk, eperdzsemmel megkenjük. A tejszínt kemény habbá felverjük. Az epres joghurtot összekeverjük a hidegen kötő pudingporral, a tejszínhabbal lazítjuk.

Egy tálba alulra elfektetjük a lekváros piskótánkat, krémet kenünk rá, egy réteg piskóta következik, meglocsoljuk a sziruppal, lekvározzuk, krémmel megkenjük. Rárakunk egy újabb réteg piskótát, a maradék sziruppal átitatjuk, vékony krémmel megkenjük a tetejét, és 8-10 órára betesszük a hűtőszekrénybe. A lekvárhoz széles választékot és aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál kanállal galuskát szaggatunk a süteményünkből, meglocsoljuk csokiöntettel, és tejszínhabbal díszítjük.

 

Egy másik édesség receptjét itt találják!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.