Online Gasztronómiai Magazin

Sonkás mandulafánk

A sonkás mandulafánk recept hozzávalói

15 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 dkg só, 5 dkg mandula, 5 g őrölt bors, olaj a sütéshez

Sonkás mandulafánk, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sonkás mandulafánk, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sonkás mandulafánk recept elkészítése

 

Van úgy, hogy egy hosszabb keresés után megtalált receptnél változtatnánk a köreten. Természetesen gondoltunk erre is, sokféle hús mellé tálalhatjuk ezt a mandulafánkot. Egy tippet adunk is a recept végén. Nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék is el!

A sós főtt burgonyát leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, a fűszereket és a lisztet. Burgonyához aktuális árakat itt találnak. Ehhez a recepthez sárga burgonyát ajánlunk, tökéletes lesz vele!

Egy formázható keménységű burgonyatésztát keverünk. Ha kell, némi lisztet tegyenek hozzá, de ügyeljenek arra, hogy a massza ne legyen kemény.

Egy negyedóra pihentetés után olajba mártott evőkanállal fánkokat formázunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük.

 

Kiváló körete lehet például ennek a karajnak, próbálják ki!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.