Online Gasztronómiai Magazin

Sonkás, sajtos karfiol csőben sütve

A sonkás, sajtos karfiol csőben sütve recept hozzávalói

60 dkg karfiol, 20 dkg sonka, só, bors, szerecsendió, 15 dkg liszt, 20 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomag petrezselyem, 2 db újhagyma, 0,5 liter tej, 30 dkg trappista sajt

Sonkás, sajtos karfiol csőben sütve

Sonkás, sajtos karfiol csőben sütve

 

A sonkás, sajtos karfiol csőben sütve recept elkészítése

 

Már többször esett szó a csőben sütésről, avagy gratinírozásról, de még mindig nagy az érdeklődés e módozat iránt, ezért is gondoltuk, hogy mutatunk egy újabb variációt. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a karfiolt előre megfőzzük, félretesszük. A sonkát felkockázzuk, és a felszeletelt újhagymával lepirítjuk.

A sonkához tájékoztató árakat itt találnak.

Besamel mártást készítünk, fűszerezzük. Megreszeljük a sajtot és a besamelhez adjuk. Ráhalmozzuk a karfiolra és csőben sütjük. Ez a titok: az előfőzött alapanyagokra kerül a mártás és a sajt, és így kerül a sütőbe.

Arra figyeljünk oda, hogy ezt a fajta ételt mindig frissen tálaljuk, mert ha túl sokáig áll, a teteje hajlamos "összetöppedni", és nem lesz olyan szép. Finomnak persze finom marad, de a látvány, tudják, elsődleges szempont egy ételnél!

Ahol persze van egy olyan készülék, mint a szalamander, még könnyebb a dolog, mert azt  kimondottan a csőben sütéshez lehet használni.

De az otthoni  sütőben természetesen Önök is könnyen elkészíthetik ezt a gyors ételt. Roppanós zöldsaláta köretet ajánlunk hozzá.

Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve 2

Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve 2

 

Ajánlhatunk még egy remek zöldséges receptet?

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Ha megtetszett a recept, de szeretnének mellé egy jó sütit is készíteni, kéznél a megoldás. Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.