Online Gasztronómiai Magazin

Sörben sütött sertéscsülök

A sörben sütött sertéscsülök recept hozzávalói

1 db sertés hátsó csülök kicsontozva, 2 db nagyobb kelkáposzta, 10 dkg húsos szalonna, 2 fej fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 szál friss rozmaring, 1 liter világos sör, őrölt kömény, őrölt fekete bors

Sörben sütött sertéscsülök

Sörben sütött sertéscsülök

 

A sörben sütött sertéscsülök recept elkészítése

 

Nem vitás, erre az élményre időt kell szánni, nem csak a fogyasztásra, de az elkészítésre is. Cserébe utánozhatatlan élményt kapunk. Nézzék meg ezt a csülökreceptet, és készítsék is el így!

A kicsontozott csülköt a bőrénél beirdaljuk, a húsos felén megsózzuk, köménnyel bedörzsöljük. Kis "zsebeket" vágunk a húsba, ezekbe rakjuk bele a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket. Hústűvel három helyen összetűzzük, hogy ne hulljon ki belőle a fokhagyma. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.

A kelkáposztát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, a szalonnát is nagyobb kockákra vágjuk, az egészet összekeverjük a nagyobb kockákra vágott hagymával. Az egészet római tálba rakjuk.

Megborsozzuk, és ha a szalonna nem elég sós, megsózzuk egy kicsit, erre fektetjük rá a csülköt, bőrével felfelé. Leöntjük a sörrel, lefedjük, és 140-150 fokos sütőben kb. két órán át sütjük. Ahogyan az elején is mondtuk, azért ez egy időigényes recept, nem lehet rajta spórolni. Egy dolog biztos azonban, nagyon megéri a ráfordított időt!

 

Csülök, egy kicsit másképp? Természetesen van hozzá recept, ezért van a Mit főzzünk ma? Nézzenek rá, és legközelebb készítsék el így!

 

És persze szóljon a zene, csülök mellé is. Ahogy az már lenni szokott. Süssenek, főzzenek jókedvvel, és az étel is jókedvű lesz!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! Comments are closed.