Online Gasztronómiai Magazin

Spárga hollandi mártással

A spárga hollandi mártással recept hozzávalói

1,5 kg fehér spárga, só, cukor, 12 db tojás, 3 dl tejszín, 35 dkg vaj, 3 db citrom, tárkonylevél, cayenne-i bors

 

 

A spárga hollandi mártással recept elkészítése

 

A spárga élettani hatásait sokszor taglaltuk, így most nem fogjuk. Ebben a receptben főszerepet kapott, kifejezetten a spárgáról szól ez az étel. No meg persze a remek mártásról. Nézzék meg, készítsék is el így!

A spárgákat megpucoljuk, vigyázva a spárgafejekre. Végeiket 1-2 cm- re levágjuk. Edénybe rakjuk, leöntjük sós, cukros forró vízzel, beletesszük a citromok levét és felforraljuk. Saját levében hagyjuk tálalásig. A spárgához aktuális árat itt találnak. Szezonon kívül is!

Elkészítjük a mártást: vízfürdőt készítünk, közben a vajat felmelegítjük, a tetejéről pedig eltávolítjuk az írót. Langyos állapotában tartjuk melegen. A tojást és a tejszínt habüstbe rakjuk, majd így vízfürdőre helyezzük, és habverővel, gyors mozdulatokkal habosra keverjük. Vigyázzunk rá, hogy a víz ne forrjon, mert akkor kicsapódik a mártás.

Spárga hollandi mártással

Spárga hollandi mártással

Ha besűrűsödött, levesszük a vízfürdőről, és belekeverjük a vékony sugárba öntött vajat. Sóval, borssal és a citrom levével ízesítjük. Ha szeretjük a pikánsabb dolgokat, az ecetes tárkonylevelet lecsepegtetjük, finomra vágjuk és a mártásba keverjük: így lesz a hollandiból bearni mártás.

 

A teljes videóreceptet itt találják.

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést-főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.