A spárgás pite Limarától recept hozzávalói
- A tésztához:
- 300 g liszt,
- nagy csipet só,
- 150 g vaj,
- 1 kisebb tojás,
- A töltelékhez:
- 3 egész tojás,
- 2 db tojássárgája,
- 3 dl tejszín,
- 3 dl tejszín,
- 100 g bacon szalonna,
- 100 g sajt,
- 100 g vöröshagyma,
- petrezselyemzöld,
- snidling,
- 1 csomag spárga,
- só

Spárgás pite Limarától
A spárgás pite Limarától recept elkészítése
Először a tésztához valókat bekészítem a késes robotgépbe, néhány pillanat alatt összeállítom a tésztát, majd 15-20 percre hűtőbe teszem. A töltelékhez kevés olívaolajon ropogósra sütöm a kisebb darabokra vágott baconszalonnát. Kiszedem, majd a zsírjában megpárolom a pórét. Az is megy egy tálkába. A spárgának csak a fejét, illetve az alatta lévő leggyengébb szárát használom csak, a többit eltettem, jó lesz levesbe. A spárga fejeket is megsütöm a hagyma után, csipet barnacukorral.
A tésztát előveszem, kibélelem a pitetálat a célszerszám segítségével. Jó 10 éve már, hogy egy Horváth Rozi főzőműsorban láttam nála egy ilyen célszerszámot, azóta egyfolytában kerestem. Tavaly végre rábukkantam, a Lidl-ben.
Remek kis eszköz, könnyedén lehet vele tepsiben, tálban a tésztát egyenletes vastagságban elteríteni. Elég előtte csak nagyjából kinyújtani, a tepsi közepébe helyezni, nem kell bénázni,hogy ne szakadjon, törjön, ragadjon, ezzel szépen el lehet igazítani.
A recept folytatását a Limara péksége oldalon olvashatják!
Jó étvágyat kívánunk!