A spenót tükörtojással recept hozzávalói
2 üveg eltett paraj, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, fokhagyma, 2 db tojás, só

Spenót tükörtojással
A spenót tükörtojással recept elkészítése
Egyszerű, egészséges, finom főzelék recept következik. És, mivel a recept általunk, avagy Önök által elteendő parajjal készül, természetesen mellékeljük az eltevés lépéseit is. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!
Azzal kezdünk, hogy egy világos, fokhagymás rántást készítünk. Amint megvan, állandó keverés közben hozzáadjuk a spenótot. Ízesítjük sóval, borssal.
Annyi tejet öntünk hozzá, hogy mártássűrűségű legyen. És igazából ennyi is volt, tényleg ennyire egyszerű! Tálaláskor tükörtojást, fasírtot, sült virslit vagy bundás kenyeret adunk hozzá. Mi most a tükörtojást választottuk.
A paraj eltevése
A válogatott friss, zsenge parajleveleket átmossuk, többször, váltott vízben. Amint ez megvan, szűrőn lecsepegtetjük. A leveles parajhoz aktuális árat itt találnak.
Forrásban lévő, sós, szódabikarbónás vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Utána szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, majd még forrón áttörjük, vagy leturmixoljuk, amelyik megoldást szeretnék, azzal tegyék.
Az áttört pépet állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kilogrammonként 1-1,5 dkg sót adjunk hozzá. Mindezek után tisztára mosott, meleg üvegekbe töltjük, tetejére csipetnyi benzoesavat szórunk. A benzoesav, ami itt és most tartósítószerként funkcionál, egy szerves sav, amely az áfonyában és sok más gyümölcsben is megtalálható. Ezek mellett a mézben, a joghurtban, a savanyú tejben és a sajtban is fellelhető.
Amint mindennel megvagyunk, az üveget azonnal bezárjuk, betakarjuk, végül hagyjuk kihűlni, és mehet is a kamrába.
Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!
Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!
Jó étvágyat kívánunk!