Online Gasztronómiai Magazin

Spenótos puding

A spenótos puding recept hozzávalói

50 dkg friss spenótlevél, 1 hagyma, 1 fokhagymagerezd, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál tejszín, 3 evőkanál reszelt ementáli sajt, 3 egész tojás, só, bors

Spenótos puding

Spenótos puding

 

A spenótos puding recept elkészítése

 

Amikor előáll a szokásos hétköznapi dilemma, főzés, vagy ételrendelés, esetleg gyorsfagyasztott készétel. Persze hogy van rá válasz. Ne csak melegítsünk a mikróban, mert kb. ugyanazzal a lendülettel friss ételt is készíthetünk. Íme itt a példa rá! Nézzék meg, próbálják ki!

Ezúttal azzal kezdünk, hogy a friss spenótlevelet átválogatjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. Két részre osztjuk: az egyik felét 600 watton 2 percig fonnyasztjuk, majd a másik felével ugyanezt megismételjük. Spenótlevélhez aktuális árat itt találnak.

Ezek után leöntjük a levét, majd a hagymát és egy fokhagymagerezdet összeaprítunk, vajjal 600 watton 2-3 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a spenótot, 600 watton 3 percig főzzük, utána botmixerrel felaprózzuk. Tejföllel, tejszínnel és a reszelt ementáli sajttal, valamint a tojásokkal, sóval, borssal ízesítve a mixfixben összerázzuk, végül pedig a spenóttal elkeverjük.

Lefedve 6 percig 600 watton, majd további 6 percig 360 watton pároljuk. Miután elkészültünk, további 5 percig pihentetjük, végül ügyesen egy tálra borítjuk. Sajtmártást adhatunk hozzá, kiváló kiegészítője a spenótos pudingnak.

 

Ha kedve támadt megnézni még néhány gyors, egyszerű, mikróban elkészíthető receptet, itt teheti meg.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.