Online Gasztronómiai Magazin

Sült burgonya medvehagymás pestoval

A sült burgonya medvehagymás pestoval recept hozzávalói

  • 60 dkg burgonya,
  • 5 dkg medvehagyma,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 10 dkg mozzarella sajt,
  • só,
  • bors,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 1 csomag ruccola,
  • kevés parmezán sajt
Sült burgonya medvehagymás pestoval

Sült burgonya medvehagymás pestoval

 

A sült burgonya medvehagymás pestoval recept elkészítése

 

Igazán egyszerű, igazán fenséges. Igen, kell hozzá a medvehagyma, mert az adja meg az egész étel karakterét, nincs mese, be kell szerezni, szezonban frissen, némi ügyességgel gyorsfagyasztva. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Előkészítjük a pesto alapanyagait: a pirított mandulát, a medvehagymát, majd ezeket összekeverjük olívaolajjal és parmezánsajttal. A medvehagyma levelét, szárát ledaráltuk, így fogjuk felhasználni. Medvehagymához aktuális árat itt találnak. Hozzá kell tenni, ez nem a friss medvehagyma ára, azzal meg kell várni a szezont. Elvben gyorsfagyasztottként is hozzá lehet jutni, erről perpillanat ennyit tudunk.

Közben a burgonyákat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába tekerjük egyenként a burgonyákat, így sütjük meg.

Ezalatt elkészítjük a medvehagymás pestót. Megpirítjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a szeletelt mandulát, végül megszórjuk parmezánnal. Sokan nem szeretik a parmezán erőteljes illatát. Nekik azt ajánljuk, hogy tegyék be pár napra a fagyasztóba, az erős illat elszáll, de a jól ismert, finom íz megmarad .

A burgonyákat alulra helyezzük, megkenjük a pestóval, és rátesszük a sült paradicsomot. Ruccola fészekben tálaljuk.

 

Egy medvehagymával készült leves recepjéért kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.