A sült csirkék egészben sajttal töltve recept hozzávalói
- 70 dkg csirke,
- só,
- bors,
- 1,5 db szikkadt zsemle,
- 3 dkg vaj,
- 1 db kockára vágott hagyma,
- 1 gerezd szétnyomott fokhagyma,
- 4 dkg húsos, füstölt szalonna,
- 5 dkg csirkemáj,
- 1,2 dl tej,
- 1 db tojás,
- petrezselyem,
- bazsalikom,
- majoranna,
- só,
- bors,
- 10 dkg gruyere sajt,
- olvasztott vaj

Sült csirkék egészben sajttal töltve
A sült csirkék egészben sajttal töltve recept elkészítése
A töltött csirke
Megszokott dolog, de ahogyan sokszor mondtam, egy kis ötlet, és rögtön más színben, sőt, stílszerűen: más ízben látjuk (vagy inkább érezzük...) a világot. Ezt a csirkét egyben fogjuk megtölteni!
A csirkéket kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A töltelékhez szalonnát pirítunk lila hagymával, majorannával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal. Fontos, hogy a fűszereket lepirítsuk. A kis darabokra vágott csirkemájat 1 percig sütjük a zsiradékban.
Jöjjön a töltelék!
Egy tálba szárított zsemlekockát teszünk, hozzáadjuk a gruyere sajtot, a pirított hagymát, a csirkemájat és a három darab tojást. Ezt mind összekeverjük, és megtöltjük a csirkét. Természetesen az adásban is többször mondtam már, hogy a sajt fűszer. A gruyere sajthoz aktuális árat itt találnak.
Ennek az ételnek is a gruyere sajt - ami nyers tejből készült és legalább 4 hónapig érlelték - adja meg az ízét. Reszelni, gratinírozni, pirítani: ezekben a gruyere felülmúlhatatlan. És mindez egy vár miatt, hiszen Svájcban Gruyéret váráról nevezték el e sajtot. Nálunk lehetne egy Sümegi sajt is? Miért ne?
200 C-ra előmelegítjük a sütőt. A csirkéket megkenjük olvasztott vajjal, és rácsra téve 40-45 percig sütjük. 30 perc elteltével megszórjuk a zöldfűszerekkel, és még egyszer megkenjük vajjal.
Egy másfajta csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találtak egy jó receptet, ne habozzanak, készítsék el! Jöjjenek holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!