Online Gasztronómiai Magazin

Sült oldalas másképp

A sült oldalas másképp recept hozzávalói

3 db narancs, 1 kg oldalas, 2 db lime, kevert saláta (zöldsaláták, mandula, narancs), balzsamecet, 2 db chilipaprika

Sült oldalas másképp

Sült oldalas másképp

 

A sült oldalas másképp recept elkészítése

 

Mondhattuk volna azt is, hogy sült oldalas egyszerűen, de ez így nem teljesen igaz. A varázs most a gyümölcsökben rejlik. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdjük most, hogy az oldalast felvágjuk, besózzuk. Utána a narancsot, a citromot és a lime-ot félbevágjuk. A gyümölcsök levét a tepsibe csavarjuk, majd a chilit is összevágjuk, és beletesszük a tepsibe.

Az oldalashoz aktuális árat itt találnak.

Az előkészített húst a tepsibe rakjuk, és ebben fogjuk pácolni. Amint ez megtörtént, a megpácolódott húst egy másik tepsibe rakjuk. Minimum egy órát hagyjunk rá, de tudják, minél több időt hagyunk a pácolásra, annál tökéletesebb lesz a sült hús. A pácolás után  olajat öntünk alá, és a sütőbe tesszük. Lehet ez napraforgó étolaj, mi a repceolajat javasoljuk, sőt, ha van rá mód, olyan repcét válasszanak, ami egy kis olívaolajjal van felturbózva. Sütés közben a páclével még meg lehet locsolgatni.

Jót fog tenni a húsnak - erősen javasoljuk!

A salátához zöldsalátákat rakunk egy tálba, mellé narancsdarabokat, majd megszórjuk szeletelt mandulával. A végén egy kevés balzsamecetet öntünk rá.

Tálalásnál a saláta mellé kerül a narancsos, lime-os chili. Salátával és chilipaprikával díszítjük.

 

Egy másik oldalasreceptet pedig itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.