Online Gasztronómiai Magazin

Szalámis polenta

A szalámis polenta recept hozzávalói

25 dkg kukoricadara, 1 dl tejszín, 10 dkg szalámi, 10 dkg mangalicasonka, 10 dkg ruccola, 10 dkg sajt, balzsamecet

Szalámis polenta

Szalámis polenta

 

A szalámis polenta recept elkészítése

 

Egy remek köret köré szerveztük a mai receptet. Kukoricadara a polenta, vagy másképp a puliszka alapja, tehát nem mondhatjuk, hogy nagyon drága hozzávalóból készül. Persze, természetesen hozzáadjuk azt a pici többletet, amit minden Mit főzzünk ma? receptnél megszokhattak már. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először készítsük el a polentát! Vizet teszünk fel egy kevés tejszínnel, tegyünk bele egy kevés sót. Amikor felforr, beleszórjuk a darát, és szépen, lassan megfőzzük. Amíg a dara fő, elkészítjük a salátánkat.

Egy tálba tesszük, balzsamecetet öntünk rá, összekeverjük. Majd ez lesz a tölteléke a sonkának. Közben figyelni kell: ne felejtsék el megkeverni a polentát!

Jöhet a töltés: igazából bármilyen sonkát használhatnak. Beletesszük a salátát, felgöngyöljük, betesszük a hűtőbe addig, amíg a polentát elkészítjük. A sonkához aktuális árakat itt találnak.

Egy formát kibélelünk fóliával, félig polentát öntünk bele, szalámit teszünk rá, majd a maradék polentát ráöntjük a tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, 1-2 órát hűtjük.

Utána kivesszük a formából, a tetejére sajtot reszelünk, forró sütőben kicsit rápirítjuk a sajtot, hogy szép piros legyen. Tálalásnál egy tányérra három tekercset és egy polentát helyezünk, balzsamecettel díszítjük.

 

Egy egészen másfajta receptet itt találnak! Titok, csak akkor derül ki, mi van mögötte, ha rákattintanak:).

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.