Online Gasztronómiai Magazin

Szalonnába tekert sertéskaraj

A szalonnába tekert sertéskaraj recept hozzávalói

80 dkg sertéskaraj, 10 dkg bacon szalonna, 10 dkg vaj, 1 köteg petrezselyem, só, durva bors, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 dl fehérbor, 1 teáskanál liszt, 2 dl alaplé

Szalonnába tekert sertéskaraj

Szalonnába tekert sertéskaraj

 

A szalonnába tekert sertéskaraj recept elkészítése

 

Hagyományos megoldás a mostani, legalábbis abban az értelemben, miszerint krumpli, hús. Persze azért ez ennél több lesz. Aki nap mint nap figyelemmel kíséri a Mit főzzünk ma? receptjeit, tudja, hogy lesz egy kis apróság. Lesz. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a karajból négy, mintegy húsz dekás szeletet vágunk. Óvatosan kiklopfoljuk, mert most arra figyelni kell, hogy ne legyen túl lapos. Ha ez megvan, jöhet a következő lépés: a szeletelt baconnel körbetekerjük, és fogvájóval rögzítjük.

A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

Ezek után a vajat keverőtálba tesszük, majd színes durva borssal megszórjuk. A végén vágott petrezselyemmel meghintjük, és tehetjük is be a hűtőbe.

Rövidebb (vagy hosszabb) érlelés után egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és a szeletek mindkét oldalát megsütjük.

Következik az ígért apró trükk: a szalonnás hús visszamaradt zsiradékához adunk paradicsompürét, kevés lisztet. Ezután felöntjük borral, valamint az alaplével. Kiforraljuk, és külön tálkában tálaljuk a hús mellé.

Köretnek készítsenek hozzá fűszervajas főtt burgonyát.

A fűszervaj elkészítéséhez egy tippet itt találnak.

 

Itt találnak egy más karakterű karajreceptet, egészen más, mint ez a szalonnába tekert sertéskaraj, nézzék meg ezt is!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó ételkészítést, sürgést-forgást, és a végén jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.