Online Gasztronómiai Magazin

Fűszeres csirkemáj zöldséges rizzsel

A fűszeres csirkemáj zöldséges rizzsel recept hozzávalói

70 dkg csirkemáj, 10 dkg póréhagyma, 2 dkg majoranna, 2 dkg szalonna, 2 evőkanál mustár, só, bors, pecsenye alaplé, 40 dkg párolt rizs, 2 dkg cukkini, 2 dkg sárgarépa, 2 dkg gomba

Fűszeres csirkemáj zöldséges rizzsel

Fűszeres csirkemáj zöldséges rizzsel

 

A fűszeres csirkemáj zöldséges rizzsel recept elkészítése

 

A csirkemáj, ellentétben például az őzhússal, igazán mindennap elérhető alap, de az étkezésnek azzal adjuk meg a rangját, ha egy kicsit változtatunk a bevált praktikákon. A csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

Szándékosan nem mondtam azt, hogy mindig, hiszen egy-egy jól sikerült variációt sosem szabad elfeledni, nincs annál jobb, mint amikor visszatérünk a megszokott ízekhez. De próbálgatni újabb és újabb ötleteket, én úgy gondolom, szerencsés dolog – íme egy újabb variáció. Remélem, örömmel fogadják majd.

Mondhatnánk azt is, alaprecept következik, mert egyszerű elkészítési módot mutatunk meg. Elkészítési idejét és az alapanyagokat tekintve tekintve hétköznapi receptről van szó, érdemes eltenni a szorgos mindennapokra, amikor kevesebb időt tudnak a konyhában tölteni.

De, kezdjük is neki: a megtisztított csirkemájat leforrázzuk, vajon póréhagymát megpirítjuk, a szalonnát is.

Kedves Nézőink megfigyelhették már, hogy a majorannát is mindig lepirítjuk. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a májat, majd felöntjük pecsenyelével.

Körete zöldséges rizs lesz, amely úgy készül, hogy a kockára vágott zöldségeket lepirítjuk, erre kerül majd a rizs. Egy picit más lesz, nem szokványos, érdekes. Fontos, hogy a kockázott zöldségek roppanósak maradjanak, így lesz tökéletes az ízhatás.

 

Itt mutatunk egy másik receptet, érdekes körettel, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Kattintson ide egy másik, májból készült ételért!Comments are closed.