Online Gasztronómiai Magazin

Szarvaspörkölt majorannás burgonyával

A szarvaspörkölt majorannás burgonyával recept hozzávalói (figyelem, haladó recept, a készítendő mennyiségtől függnek a hozzávalók mennyiségei!)

szarvascomb, szalonna, hagyma, fokhagyma, kakukkfű, borókabogyó, babérlevél, sárgarépa, vörösbor, szőlő, majoranna, burgonya

Szarvaspörkölt majorannás burgonyával a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Szarvaspörkölt majorannás burgonyával a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A szarvaspörkölt majorannás burgonyával recept elkészítése

 

Igen, igen, ahogyan már a hozzávalóknál jeleztük, ehhez a recepthez bizony kell rutin, nem a kezdő háziasszonyoknak, házipapáknak ajánljuk. Akár pincepörköltnek is elnevezhettük volna, mert elengedhetetlen kellék most a szőlő. Nos, nézzék meg, hogyan készül a Mit főzzünk ma? konyhájában a szarvaspörkölt, és készítsék el Önök is így!

A szarvascombból klasszikus pörköltet készítünk. Minél nagyobb mennyiséget készítünk, a pörkölt annál finomabb lesz, jobban összeérnek az ízek. A szarvascombhoz tájékoztató árat, beszerzési lehetőséget itt találnak.

Az apróra vágott szalonnát pirítjuk, amikor félig lepirult beletesszük a szintén apróra vágott hagymát, később kerül bele a fokhagyma és a kakukkfű, majd a borókabogyó. Az az igazi, amikor a kakukkfű belepirul már az elején a pörköltbe.

Beletesszük a kockára vágott húst, a babérlevelet, fűszerezzük. Hagyjuk, hogy egy kicsit „megkapja”, utána öntjük csak fel alaplével. Főzzük meg alaposan.

Amíg a hús párolódik, összevágjuk a sárgarépát, csak akkor szabad hozzáadni a vörösbort a húshoz, amikor az már vaj puha, és mindenki a kis titkait. Legvégén a szőlőszemeket.

Azonnal tálaljuk, köretként a majorannás burgonyával, ami nem más, mint héjában főtt burgonya felkarikázva, hozzáadva a kockaszalonna, sertészsíron (ha lehet, mangalicazsírt használjanak!) lepirítva, majorannával fűszerezve.

 

Ha megtetszett a vadétel, itt találnak egy másik variációt!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.