Online Gasztronómiai Magazin

Székelygulyás savanyú káposztával

A székelygulyás savanyú káposztával recept hozzávalói

1 kg bőrös csont nélküli csülök, 3 db nagyobb vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 evőkanál paprikakrém, 25 dkg savanyú káposzta, 10 dkg zsiradék, só, őrölt kömény, fűszerpaprika

Székelygulyás savanyú káposztával

Székelygulyás savanyú káposztával

 

A székelygulyás savanyú káposztával recept elkészítése

 

Voltaképp hívhatjuk ezt a receptet csülökpörköltnek is, ha valakinek az szimpatikusabb. Gazdag receptről van szó, van vele munka is, de mindenképpen megéri. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A felhevített zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paradicsomot és a paprikát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és beletesszük a kockára vágott csülköt. Sózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.

Gyakori kevergetés mellett megvárjuk, míg a csülök levet nem ereszt, ha kell kevés vizet adunk hozzá. Beletesszük a paprikakrémet, és elkezdjük főzni. Ha a hús félig puha, beletesszük a kissé átmosott káposztát, készre főzzük. Ízlés szerint tejföllel tálalhatjuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.