Online Gasztronómiai Magazin

Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt

A szőlőlevélben sült lágy kecskesajt recept hozzávalói

4 db nagyobb sós vízben elrakott szőlőlevél, lehet kapni üvegben is, 20 dkg natúr kecskesajt, 1 csokor snidling, 2 evőkanál durvára darált dió, só, bors, kevés olívaolaj

Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt

Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt

 

A szőlőlevélben sült lágy kecskesajt recept elkészítése

 

Kiváló recept hús nélkül, mert a húson túl is van élet és étel:). A kecskesajt igazán karakteres alapanyag, és remekül passzol hozzá a dió. Arról pedig nem is beszélve, hogy roppant egyszerűen elkészíthető receptről van szó, a végeredmény pedig, szokás szerint, önmagáért beszél. Nézzék meg, és természetesen készítsék is el így!

A szőlőleveleket folyó vízben mossuk le, majd csepegtessük le és itassuk le a vizet róla. Vágjuk négybe a sajtot, és rakjuk a szőlőlevél közepébe. Keverjük össze az apróra vágott snidlinget, a dióval, a borssal és az olívaolajjal. Tegyük a sűrű egyveleget a sajtra. Egy csipet só jön. A kecskesajthoz aktuális árat itt találnak. A Mit főzzünk ma? recepttárában másfajta kecskesajtos recepteket itt talál.

Csavarjuk fel a szőlőleveleket, mintha a töltött káposzta tölteléket készítenénk. Ügyelve arra, hogy a szőlőlevél fedje be a sajtot. Kenjük meg a külsejét is olívaolajjal, és mehet a sütőre. A grillsütőn kb. 3-4 perc múlva  a sajt elolvad a szőlőlevelekben, ekkor lehet fogyasztani. Finom fehérbort adhatunk hozzá, mondjuk egy remek chardonnay-t.

 

Ha megtetszett a kecskesajt, mint alapanyag, és elővenné megint, adunk rögtön egy másik receptet is. Persze, hogy kecskesajtra hangolva, készítsék el így is!

 

Ha minden elkötelezettség nélkül, csak úgy szeretne böngészni sok-sok remek recept között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válassza ki a kedvére valót, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! És nézzen vissza holnap is!

És hát persze sütés-főzés közben szóljon a zene!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.