Online Gasztronómiai Magazin

Szőlővel sült csirkemell

A szőlővel sült csirkemell recept hozzávalói

20 dkg hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg szőlő, 4 db csirkemell, só, bors, kakukkfű, olívaolaj, 2 dl fehér bor, 2 db babérlevél, 10 dkg mogyoró, 1 csomag petrezselyem

Szőlővel sült csirkemell

Szőlővel sült csirkemell

 

A szőlővel sült csirkemell recept elkészítése

 

Annyiban szezonális receptről van szó, hogy hazai szőlővel az igazi, de ha nagyon megkívánják, bármikor elkészíthető. A döntés az Önöké, a receptet adjuk, nézzék meg, és természetesen készítsék is el így!

Azzal kezdünk ma, hogy a csirkemelleket fűszerezzük, majd pedig serpenyőben, az apróra vágott hagymán megsütjük. Közben a szalonnát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a csirkemellhez. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Sózzuk (óvatosan bánjunk a sóval, hiszen a szalonnánk is sós), borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Olívaolajat, babérlevelet adunk hozzá, s együtt sütjük a csirkemellel.

A legvégén, közvetlenül a befejezés előtt hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket, és fehérborral felöntjük, beforraljuk. Természetesen az, aki szereti, musttal is helyettesítheti a fehérbort, kicsit másféle ízvilág lesz a végeredmény.

Párolt rizst vagy klasszikus burgonyaköretet adhatunk hozzá. A Mit főzzünk ma? műsorában egyébként mi mogyorós rizst készítettünk. Azaz, megpirítottuk a mogyorót, párolt rizzsel összekevertük, végül pedig megformáztuk.

Mestertipp:  a megmaradt raguhoz tejszínt adunk, a legvégén kevés vajat, hogy szép fényes legyen. A kész ételünket meglocsoljuk vele, megkoronázva ezzel az ételünket.

 

Egy másfajta csirkés receptért kattintsanak ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.