Online Gasztronómiai Magazin

Szürkemarhacímer, fokhagymás aszalt szilvával

A szürkemarhacímer, fokhagymás aszalt szilvával recept hozzávalói

5 dkg fokhagyma, 5 dkg méz, 3 dkg fenyőmag, 1 dl vörösbor, 1 csomag petrezselyem, 42 dkg gombás rizs, 5 dkg aszalt szilva, 4 x 20 dkg hátszín

 

Különleges recept, különleges alkalmakra. Nem olcsó ételről van szó, és ahogy megszokhatták, jön is a segítség, mennyibe is kerül ez a remek alapanyag, itt.

Itt pedig néhány rövid mondat a szürkemarháról, hogy mindenki képbe kerüljön: a Magyar szürke húsa, már első pillantásra jól megkülönböztethető a többi marhahústól, színe sötétebb, állaga szárazabb, rostosabb, jól látszik a finom márványozottsága, fogyasztása segít az egészség megőrzésében. A rostok között kevesebb zsírt (faggyút) tartalmaz, de nagyobb arányban vannak jelen benne a telítetlen zsírsavak (omega-3 és omega 6). Ezek fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri megbetegedések elkerülésében. Előzetesen ennyit, további részleteket itt olvashatnak!

 

A szürkemarhacímer, fokhagymás aszalt szilvával recept elkészítése

 

Azzal kezdünk, hogy a hátszínt fűszerezzük, majd sütőolajban megsütjük. Fontos mozzanat a sütés előtt: a marhahúst először gyengéden mustárban bepácoltuk, olajban érleltük.

Közben elkészítjük a különleges ragut. A megtisztított fokhagyma középső részét, pontosabban a csíráját eltávolítjuk, így elkerülhetjük a gyomorégést.

A mézet karamellizáljuk, beletesszük a fokhagymát, majd a fenyőmagot, végül a vörösboros aszalt szilvát.

Köretnek gombás rizst (párolt rizst összekeverünk pirított hagymával és petrezselyemmel) és pommes du chezt (azaz: fűszeres burgonyapüréből habzsákkal kis formákat készítünk, s forró olajban kisütjük) adunk.

 

Adunk egy másik hátszínreceptet is, itt!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030522Cs)Comments are closed.