Online Gasztronómiai Magazin

Szűzpecsenye kukoricás puliszkával

A szűzpecsenye kukoricás puliszkával recept hozzávalói

4 x 16 dkg sertésszűz, 10 dkg szalonna, 20 dkg vargánya, só, bors, 1 csomag petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg kukoricadara, 6 dl zöldség alaplé, 20 dkg vaj, 1 csomag újhagyma, 2 g kakukkfű, 1 dl fehérbor

Szűzpecsenye kukoricás puliszkával

Szűzpecsenye kukoricás puliszkával

 

A szűzpecsenye kukoricás puliszkával recept elkészítése

 

Hagyományos recepttel készültünk most, lesz benne vargánya, szalonna, szűzpecsenye, és hozzá egy remek puliszka. Aki kedveli az ilyen típusú ételeket, ennél többet talán nem is kell mondani, aki ellenben még csak most ismerkedne vele, annak csak azt tudjuk mondani, vágjon bele bátran! Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdjük most, hogy a sertésszüzet érmékként felvágjuk, és köré csavarjuk a szalonnát, majd fűszerezzük. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A zöldségalaplét feltesszük forrni, majd amikor már forr, akkor keverjük bele a kukoricadarát, és burgonyapüré sűrűségűre befőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, és a végén keverünk bele egy kicsi vajat. Ezt a masszát hagyjuk, hogy kihűljön, majd amikor ez megtörtént, lepényeket sütünk belőle.

A húst megsütjük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a vargányagombákat, fokhagymával ízesítjük, beletesszük a fűszereket, utána felengedjük fehérborral, és beforraljuk. Szükség szerint utánaízesítünk. Hagyomány és különlegesség egy receptben, készítsék el!

 

Egy kicsit másképp készülő szűzpecsenyét itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.