Online Gasztronómiai Magazin

Szűzpecsenye lecsóval, burgonyakarikákkal

A szűzpecsenye lecsóval, burgonyakarikákkal recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 50 dkg burgonya, 60 dkg paprika, 40 dkg paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, só, bors, fűszerpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma

Szűzpecsenye lecsóval, burgonyakarikákkal

Szűzpecsenye lecsóval, burgonyakarikákkal

 

A szűzpecsenye lecsóval, burgonyakarikákkal recept elkészítése

 

Hagyományos recept következik, mert ezekre nagy szükség van a mindennapokban. Egy-két apróság persze lesz benne, de aki nap mint nap követ minket, ezt már tudja. Nézzék meg, a mai Mit főzzünk ma? recept hogyan készül. És természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk. Jöhet hozzá a vágott hagyma, majd a kockákra vágott paprika. Sózzuk, borsozzuk. Utána hozzáadjuk szórva a fűszerpaprikát.

A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Jöhet hozzá a zúzott fokhagyma, valamint a paradicsom is. Az egészet összeforraljuk. Meg is vagyunk a lecsóval, ez adja az alaphangot a szűzpecsenyéhez.

A megtisztított sárga burgonyát uborkagyalun legyaluljuk, és bő zsírban kisütjük. Burgonyachipszet, burgonyakarikákat kapunk. Közvetlen tálalás előtt a lecsóval összeforgatjuk.

A sütnivaló sárga burgonyához aktuális árat itt találnak.

A szüzekből tizenkét darab érmét vágunk, besózzuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Tálalhatunk! És, meg is vagyunk ezzel az alapvetően hagyományos étellel. Készítsék el így feltétlenül!

 

Lecsó, egy kicsit másképp. Nézzék meg, hogyan készült ez a lecsós pulykamáj a Mit főzzünk ma? adásában!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!Comments are closed.