Online Gasztronómiai Magazin

Szűzpecsenye pennével, gombával, sajttal

A szűzpecsenye pennével, gombával, sajttal recept hozzávalói

10 dkg kéksajt, 10 dkg vargánya, 40 dkg sertésszűz, 2 dl tejszín, 1 szál rozmaring, 60 dkg penne, 5 dkg parmezán, só, bors

 

Szűzpecsenye pennével, gombával, sajttal

Szűzpecsenye pennével, gombával, sajttal

 

 A szűzpecsenye pennével, gombával, sajttal recept elkészítése

 

Tudják, egy tésztafőzésnyi idő. Ez most az a kategória, pennét választottunk ezúttal, valamint szűzpecsenyét, ami szintén hamar elkészül. No meg persze sajtot! Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a pennét forró, sós vízben keményre főzzük. A sertésszűzből apró kis érméket vágunk, majd egy serpenyőben, szőlőmagolajon lepirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a szeletelt vargányagombát. Hogy kijöjjön a markáns íze, csak sózzuk, borsozzuk. A sóval óvatosan bánjanak, mert maga a sajt, ami később hozzáteszünk, magában sós! A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A végén beletesszük a kéksajtot, majd a tejszínt. Ekkor adjuk hozzá a rozmaringot, majd jöhet a keményre főzött pennetészta. Összerázzuk az egészet. Igazén pikáns lesz, ha tálaláskor egy kevés parmezánt reszelünk a tetejére.

 

Itt találnak egy más típusú sertésszűz-receptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.