Online Gasztronómiai Magazin

Szűzpecsenye sajtkrémes burgonyával

A szűzpecsenye sajtkrémes burgonyával recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 60 dkg birsalma, szegfűbors, feketebors, 10 dkg sajtkrém, színes durva bors, 1 köteg petrezselyem, 10 dkg cukor, 40 dkg burgonya, repceolaj

Szűzpecsenye sajtkrémes burgonyával

Szűzpecsenye sajtkrémes burgonyával

 

A szűzpecsenye sajtkrémes burgonyával recept elkészítése

 

Trükköztünk egy kicsit, hiszen a címben nem említettük a birsalmát. Pedig ez az íz nagyon fontos összetevője ennek a receptnek. Amiképpen a címben is kiemelt sajtkrémes főtt burgonya is. Precíz ízek, nézzék meg, hogyan készül a recept, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a szüzeket bepácoljuk. A szegfűborsot és feketeborsot mozsárban összezúzzuk, majd ezzel a keverékkel bedörzsöljük a hússzeleteket. Ezután  belehelyezem a repceolajba. Ha van rá mód, tartsák bent így 1-2 napig a hűtőben.

A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Amint az esemény megtörtént, nekilátunk ténylegesen is a mai receptnek. Először is cukorszirupot készítünk, egyszerűen készül, cukorból és vízből. Azaz: vízben cukrot olvasztunk, és ebben a szirupban főzzük meg a tisztított birsalmaszeleteket. Kihűtjük.

Következik a fűszeres sajtkrém elkészítése. Nagyon egyszerű lesz. Vesszük a sajtkrémet, amibe vágott petrezselymet és durvaborsot keverünk.

Ezek után a szüzeket forró serpenyőben megsütjük. Közvetlenül tálalás előtt a fűszeres sajtkrémet rákenjük a főtt burgonyára. Ezután a húst is ráhelyezzük, és a hideg birsalmakompóttal tálaljuk.

 

Egy másfajta szűzpecsenye receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó ételkészítést, sürgést-forgást, és a végén jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.