Online Gasztronómiai Magazin

Szűztönkök gesztenyével

A szűztönkök gesztenyével recept hozzávalói

50 dkg sertésszűz, só, őrölt bors, kakukkfű, olaj, 10 dkg gesztenyepüré, 2 db zsemle, gyömbér, 20 dkg gesztenye, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, 20 dkg párolt rizs, 5 dkg gomba, 5 dkg sonka, 1 db tojás, őrölt bors, 10 dkg bacon szalonna

Szűztönkök gesztenyével

Szűztönkök gesztenyével

 

A szűztönkök gesztenyével recept elkészítése

 

Most egy különleges hangulatú recepttel készültünk, ezért a gesztenye a felelős. Kiválóan passzol a húsokhoz, ezt már több receptben bizonyítottuk a Mit főzzünk ma? műsorában. Nézzék meg ezt a variációt is, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy vajban a megfőzött, megtisztított egész gesztenyét megpirítjuk. Egy másik serpenyőben sárgaréparózsákat párolunk vajon, amit megszórunk petrezselyemzölddel. A szüzet leszeleteljük. Kevés sóval, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel megszórjuk.

A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A szűzpecsenyét forró olajban megsütjük. Közben zsemléből krutont készítünk, és gazdagon megkenjük vajban pirított gyömbéres gesztenyepürével.

Körete lesz még a sonkás, gombás rizs

Az apróra vágott baconszalonnát üvegesre hevítjük. Rátesszük a felkockázott gombát, majd a sonkát. Áthevítjük. A főtt rizshez a gombás masszát és a felkockázott főtt tojást hozzákeverjük. Tűzforrón kivajazott formába töltjük, majd ebből borítjuk a tálra.

Tálaláskor a rizs mellé tölgysaláta levelet teszünk. Erre kerül a sült gesztenye, másik oldalra pedig a párolt sárgarépa. A zsemlekrutonokra kerül a szűztönk. Gazdag recept, nem vitás, reméljük, az sem kérdés, hogy elkészítik. Jó sütést-főzést!

 

Itt egy más hangulatú szűzpecsenye receptet találnak, nézzék meg, és alkalomadtán készítsék el ezt is!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.