Online Gasztronómiai Magazin

Tandoori csirke, indiai naankenyérrel

A tandoori csirke, indiai naankenyérrel recept hozzávalói

50 dkg csirke, 10 dkg tandoori fűszer, 1 db lime, limelevél, méz, 3+3 dl joghurt,
1 dl tejszín, 3 csésze liszt, 1 csésze teljes kiőrlésű liszt, 4 teáskanál só, 4 teáskanál cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 7 teáskanál vaj, 2 teáskanál ánizs, 2 teáskanál mák

Tandoori csirke, indiai naankenyérrel

Tandoori csirke, indiai naankenyérrel

 

A tandoori csirke, indiai naankenyérrel recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ezúttal irány India! A titok a fűszerezés, ez az indiai konyha jellegzetes eszköze. Trükk persze van benne, nézzék meg, hogyan készítettük, és természetesen készítsék el Önök is így!

A csirkét először pácoljuk. A páclét a következőképpen készítsük el: a mézet, a tandoori fűszerkeveréket, a joghurtot, a lime levét összekeverjük. Ebben pácoljuk a csirkét, majd betesszük a hűtőbe, és állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pácolni, annál jobban átjárják az ízek, de minimum félórát kalkuláljanak rá!

Az állás után olajat hevítünk és megsütjük a tandoori csirkét. A titok itt a pác és persze a különleges fűszerkeverék. A tandoori masalához aktuális árat itt találnak.

A naankenyeret úgy készítjük, hogy a hozzávalókat összekeverjük (az ánizzsal legyenek óvatosak, mert nagyon jellegzetes az illata), összedolgozzuk, gyúrjuk. 15 percig állni hagyjuk, majd megformázzuk és sütőben megsütjük.

Tálaláshoz négy részre vágjuk a kenyeret, a csirkét a tányér közepére helyezzük, a kenyérszeleteket pedig négy részre beállítjuk. Zöld fűszernövénnyel, zsályával díszítjük.

 

Jöhet még egy egzotikus recept?

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.