Online Gasztronómiai Magazin

Tárkonyos kakas bográcsban

A tárkonyos kakas bográcsban recept hozzávalói

1 db kövér kakas, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 csomag tárkony, 10 dkg zsiradék, 20 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dl tejföl, 2 dl fehérbor, só, bors

Tárkonyos kakas bográcsban

Tárkonyos kakas bográcsban

 

A tárkonyos kakas bográcsban recept elkészítése

 

Nos hát, a kakas. Időigényes recept, aki ettől megretten, sajnos itt vissza is fordulhat. Hosszú főzést igényel, adott esetben tyúkot is használhatnak, de csak azt. Vagy kakas, vagy tyúk. Azt megígérhetjük, aki rászánja az időt, soha nem fogja feledni az ízét, és időről időre előveszi ezt a receptet, hogy ehessen a belőle készült ételből. Nézzék meg, készítsék is el így!

A kakast részeire szedjük, a zsiradékon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a darabolt kakast, só, bors, kevés folyadékot öntünk rá. Elkezdjük főzni, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Eddig úgy készül, mint egy pörkölt, de pirospaprika nélkül, igen jól látják. Nem teszünk bele pirospaprikát, ez most tárkonyos kakas. A kakashoz aktuális árat itt találnak.

Jó hosszú idő lesz, amíg a hús megfő, pótoljuk, ha kell a folyadékot, addig is igyunk egy pár pohár bort, de 2-3 decit hagyjunk az ételbe is. Amikor a hús majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott tárkonyt és a maradék bort. Hagyjuk, hogy felforrjon, majd sűrítsük be a lisztből és a tojásból készített galuskánkkal, hagyományosan kanállal, beleszaggatva.

Készen van az egytálétel, lehet enni egy nagyot, utána jöhet a maradék borocska. Iván barátunk azt fűzi hozzá, hogy csak kakast vagy tyúkot használjanak, mert ennek az ételnek sokáig kell főnie, ha megtehetik, bográcsban, úgy lesz az igazi. Köszönjük, Iván!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.