Online Gasztronómiai Magazin

Tárkonyos káposztafőzelék

A tárkonyos káposztafőzelék recept hozzávalói

80 dkg friss fejes káposzta, 2 evőkanál libazsír, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, bors, tárkony

Tárkonyos káposztafőzelék

Tárkonyos káposztafőzelék

 

A tárkonyos káposztafőzelék recept elkészítése

 

Az az igazság, hogy egy jó főzelék megaranyozza a napot. Minden tekintetben. Erre a receptre ez duplán igaz, nézzék meg, és természetesen próbálják is ki! Most abszolút hagyományosan dolgoztunk a konyhában.

A fejeskáposztát ujjnyi széles csíkokra vágva, kevés sós vízben puhára főzzük. Libazsírba finomra vágott hagymát teszünk, üvegesre pirítjuk, lisztet hozzátéve aranysárga rántást készítünk. A libazsírhoz aktuális árat itt találnak.

Késhegynyi borssal meghintjük, majd hideg vízzel felengedve a káposztába szűrjük. Apróra vágott tárkonyt teszünk bele, és 10 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt, és még egyszer föllobbantjuk.

 

Egy másik főzelékreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.