Online Gasztronómiai Magazin

Tejberizs barackbefőttel

A tejberizs barackbefőttel recept hozzávalói

60 dkg barack, 30 dkg cukor, 1 dl fehérbor, 2 dl friss narancslé, 2 cl narancslikőr, 50 dkg rizs, 1 db vaníliarúd, 1 l tej, 3 db tojás fehérje, 15 dkg durvára darált mogyoró

Tejberizs barackbefőttel

Tejberizs barackbefőttel

 

A tejberizs barackbefőttel recept elkészítése

 

Gyerekkorunk kedvenc édességéhez nyúlunk ma, a tejberizshez, és persze megint egy kicsit másképp készítjük el. Ismét egy tökéletes példa, hogy egy-egy apró ötlet mennyire fel tud dobni egy ételt, jelesül most egy remek desszertet. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A rizsből tejjel vaníliarúddal, sóval klasszikus tejberizst készítünk, akár előző nap is. A cukor felét karamellizáljuk, hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót, félretesszük. A keményre vert tojásfehérjével lazítjuk a tejberizst.

A barackot kockára vágjuk, hozzáadjuk a narancslét, fehérbort, cukrot, narancslikőrt. Pohárban tálaljuk, alul a tejberizs, rá a barackos öntet, majd tetejére a karamellizált mogyoró. Barackbefőtthöz aktuális árat itt találnak, de ha ránk hallgatnak, saját készítésűt, eltevésűt használnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.