Online Gasztronómiai Magazin

Tejberizses rétes

A tejberizses rétes recept hozzávalói

20 dkg tejberizs, 10 dkg meggy, 10 dkg barack befőtt, 10 dkg ananász befőtt, 1 csomag réteslap, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl olaj, 3 dkg dió, 3 dkg mandula, 2 evőkanál mazsola

Tejberizses rétes

Tejberizses rétes

A tejberizses rétes elkészítése

 

Gyermekkori emlékeket idézünk fel ezzel a recepttel, külön-külön is. Tejberizs, persze, és rétes. Most kombináljuk őket, nézzék meg, hogyan, és készítsék is el így!

Tejberizst készítünk, amibe citrom héját reszelünk, vaníliás cukrot, és mazsolát teszünk bele. Kihűlés után hozzákeverjük lé nélkül a gyümölcsöket.

A réteslapot konyharuhára terítjük, megkenjük olajjal, zsemlemorzsával szórjuk és egy sorban elhelyezzük rajta a gyümölcsös rizst. Nem túl szorosan feltekerjük.

Megkenjük tojással, durvára vágott dióval, mandulával szórjuk meg. Készre sütjük. Mandulához aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor vaníliaöntetet vagy meleg eperjam-et kínálunk hozzá, enyhén leporcukrozva.

 

Itt pedig egy másfajta rétesreceptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Itt pedig könnyen elkészíthető főzelékeket találnak, nézzék meg ezeket is, és készítsék is el őket szépen sorban!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! Comments are closed.