Online Gasztronómiai Magazin

Tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve

A tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve recept hozzávalói

50 dkg liszt, 25 dkg leveles spenót (paraj), 1 evőkanál petrezselyem, só, bors, szerecsendió, 6 db hagyma, 5 db tojás, 5 dkg vaj, 40 dkg marhahús (combból készítsük!)

 

A tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve recept elkészítése

 

Ez egy sváb étel, vagyis Európa és a világ ízei magyarul, bár most nem mentünk túl messzire. Bár vannak előítéletek a német konyhával kapcsolatban, ez az étel nem erősíti azokat, jól sikerült, remek recept! Robi német tapasztalataiból szintén jól ismeri, bár az ötlet ezúttal Pistié volt. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a vizet feltesszük főni, majd a forró vízbe belerakjuk a spenótleveleket.

A húst előre bepácoljuk, majd apró kockára vágjuk, de Önök akár meg is darálhatják. Ezek után olajat hevítünk, majd az apróra vágott húst a már forró serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, végül szerecsendióval ízesítjük. A marhacombhoz aktuális árat itt találnak.

Közben készítünk egy egyszerű gyúrt tésztát. Egy tálba lisztet teszünk, hozzá tojást, sót és vizet, majd tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, és vágunk belőle egy téglalap alakot.

A megfőtt spenótleveleket a húshoz adjuk, és együtt pirítjuk. Amikor készen vagyunk, a tölteléket a tésztába tesszük. A tésztát lezárjuk a villa hegyével, és forró vízben megfőzzük. Tudják, akkor vagyunk kész, amikor a batyuk feljönnek a víz felszínre, egy kicsit várunk -  és meg is van.

Serpenyőben hagymát pirítunk vaj hozzáadásával, ez kerül majd a tészta tetejére. Tálalásnál petrezselyemzölddel díszítjük.

Tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve

Tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve

Itt pedig egy másik tésztás recept. Ha már.

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó sütés-főzést és jó étvágyat az elkészült remekműhöz!



Comments are closed.