Online Gasztronómiai Magazin

Tiramisú variáció

A tiramisú variáció recept hozzávalói

1 csomag tiramisú krém, 2 dl tejszín, 20 dkg babapiskóta, 2 dl kávé, 0,5 dl rum vagy kávélikőr, 10 dkg cukor, 1 dkg kakaó, 15 dkg tejszínhab

Tiramisú variáció

Tiramisú variáció

 

A tiramisú-variáció recept elkészítése

 

A konyha a kísérletezés terepe, épp ezért mindenfelé el lehet indulni egy alapreceptből. Na jó, nem mindenfelé, nem lesz egytálétel ebből a tiramisúból. Nézzék meg, mire jutottunk most!

Először is áztassunk be a babapiskótát kávés mandulalikőrbe, amarettóba, de csak rövid ideig, hogy a babapiskóta megtartsa az állagát, ne puhuljon fel túlságosan.

A klasszikus tiramisú tölteléke krémsajt, cremor, vagy mascarpone, de természetesen használhatunk magyar krémsajtot is, vagy adott esetben kész tiramisú krémet. Az amarettóhoz aktuális árat itt találnak.

A babapiskótát a tál szélén, illetve talapzatként körberakjuk, majd a tetejére is krémsajt kerül, ezután készítünk még egy sort babapiskótából, rá pedig töltelék kerül. Miután így elkészültünk, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd amikor ez megtörtént, kakaóporral megszórjuk.

 

Egy másik tiramisú-variációt itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030808)Comments are closed.