Online Gasztronómiai Magazin

Töklecsó debrecenivel

A töklecsó debrecenivel recept hozzávalói

só, 15 dkg zöld paprika, 10 dkg paradicsom, 10 dkg hagyma, 2 dkg fokhagyma, 10 dkg szalonna, 10 dkg rizs, 1 db erős paprika, 50 dkg tök, 10 dkg puszta debreceni, 10 dkg gomolya

Töklecsó debrecenivel

Töklecsó debrecenivel

 

A töklecsó debrecenivel recept elkészítése

 

A mai ajánlat lecsó, természetesen egy kicsit másképp. Igazi hagyományos, gazdag recept, amit a sült debreceni koronáz meg. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Először is a hagymát félkörre, a paprikát szeletekre vágjuk fel. Ezután olajat hevítünk, majd belerakjuk a hagymát. Amint a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a zöldpaprikát is. Pirospaprikát teszünk még rá, majd pedig a cikkekre vágott paradicsomot.

Aki nem szereti a paradicsom héját, előtte forrázza le a paradicsomot, így könnyen le lehet szedni a héját. Pici fokhagymát és Puszta Ízét is teszünk bele, már csak az íze kedvéért, ezután pedig következik a debreceni. A debrecenihez aktuális árat itt találnak, mi ezt javasoljuk ehhez az ételhez.

Arra figyeljünk, hogy a tök spárgatök legyen, mert fontos, hogy kellően felpuhuljon, de ropogós is legyen. Pöszörögve főzzük. Amíg a lecsónk fő, elkészítjük a köretét.

A főtt rizst kivajazott formába tesszük, ráborítjuk a tányérra, a közepébe kerül a tökös lecsó. Ha mindenáron hasonlatot keresünk, mondhatjuk azt, hogy úgy néz ki, mint a pásztor kalapja.

 

Kattintson ide egy további recepthez, melyhez debrecenit használtunk!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.