Online Gasztronómiai Magazin

Tollhegytészta négy sajttal készítve

 

A tollhegytészta négy sajttal készítve recept hozzávalói

5-5 dkg camembert, kéksajt, hegyi sajt és gouda, 5-6 szál újhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 5 dkg apróra vágott dió, 2-3 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 cl cseresznyepálinka, petrezselyemzöld, só, őrölt fehérbors, 50 dkg durum lisztből készült tollhegy-, azaz penne tészta

Tollhegytészta négy sajttal készítve

Tollhegytészta négy sajttal készítve, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A tollhegytészta négy sajttal készítve recept elkészítése

 

A Mit főzzünk ma? rendszeresen visszatérő olvasói már tudják, hogy a sajt fűszer. De még milyen! Erre lesz példa ez a mostani recept is, igazi ízkavalkáddal. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Tésztaételnél megszokott módon kezdünk most, vagyis a penne tésztát sós forró vízben kifőzzük. A tésztafőzés alapszabályát betartva al dentére, azaz fogkeményre főzzük a tésztát, így és persze frissen lesz igazi.

Közben vajon újhagymát futtatunk, majd rögtön hozzáadjuk a fokhagymát, majd a petrezselyemzöldet és a diót. Felöntjük tejszínnel, és felforraljuk. Jöhet a fűszer, most beleforraljuk az apróbb darabokra vágott sajtokat. Figyelem, itt bizony állandó keverés mellett dolgozunk! Jöhetnek hozzá a fűszerek, és végül a pici pálinka is. Utóbbit, ha gyerekeknek főzünk, persze hagyjuk el.

A sajtokhoz aktuális árakat itt találnak.

Igazi klasszikus, tipikusan gyorsan elkészíthető mártást készítünk, mert figyelnünk kell arra is, hogy a tésztafőzés ideje alatt a szósznak is el kell készülnie. Így lesz igazi friss élmény, kapkodás nélkül, persze.

Egy jótanácsot hagytunk a végére. Ha valaki több szósszal szereti az ételeket, például ezt is, akkor a mennyiségét tészta főzőlevével kedvünkre variálhatjuk.

És, végül, ha még pikánsabbra szeretnénk készíteni a tésztát, akkor a főzés után pörgessük át egy kis fokhagymás vajon.

 

Nézzenek meg egy másfajta tollhegytésztás receptet, itt!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.