Online Gasztronómiai Magazin

Töltött borda padlizsános rizzsel

A töltött borda padlizsános rizzsel recept hozzávalói

  • 4 szelet, egyenként 10-12 dkg-os sertésborda,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • 10 dkg szeletelt bacon,
  • 1 db paradicsom,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 2-3 szál újhagyma,
  • só,
  • bors
Töltött borda padlizsános rizzsel

Töltött borda padlizsános rizzsel

 

A töltött borda padlizsános rizzsel recept elkészítése

 

Töltött recept, kicsit másképp, ahogyan megszokhatták. Kell hozzá bő 1 óra körülbelül, ebben az értelemben nem a leggyorsabb Mit főzzünk ma?-recept, ellenben nagyon látványos - otthoniaknak, vendégeknek egyaránt.

És persze ebben a receptben is jelen van az Európa és a világ ízei magyarul megközelítés, ahogyan azt nálunk megszokhatták. És amúgy, természetesen lesz egy kis trükk a köretben is, a rizst is kicsit másképp készítjük - haladjanak tovább, nézzék meg!

A sertésbordaszeleteket kiklopfoljuk. Egy nagyobb darab alufóliát leterítünk az asztalra, akkorát, hogy 2-3 szelet bacon szalonnát  egymás mellé tudjunk tenni. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

A szalonnákra kerül a sertésborda, majd a zöldségek. Ízlés szerint fűszerezzük, vigyázzanak, a sóval, hiszen a szalonna sós. A fóliával óvatosan, szorosan felcsavarjuk majd 30-40 perc alatt megsütjük.

A padlizsános rizshez nagyságától függően 1 vagy 2 padlizsánt meghámozunk, kockára vágjuk, és besózzuk. A rizst ezúttal, mint a tésztát, bő vízben főzzük meg, babérlevéllel, így egy kicsit ázsiai jellegű lesz.

Vöröshagymát, fokhagymát apróra szeletelve olívaolajon lepirítunk, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal és petrezselyemzölddel ízesítjük még. Kb. 20 percig pirítjuk, majd összetörjük és a rizshez keverjük. Megformázzuk a rizst, mellétesszük a bordákat. Már készen is vagyunk.

Töltött borda padlizsános rizzsel 2

Töltött borda padlizsános rizzsel 2

 

Kattintson ide egy másik, sertésbordából készült receptért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.