Online Gasztronómiai Magazin

Töltött csirkemell színesbors mártással

A töltött csirkemell színesbors mártással recept hozzávalói

  • 64 dkg csirkemell,
  • 4 szelet sonka,
  • 4 szelet edámi sajt,
  • 5 dkg színesbors,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg hagyma,
  • 1 dl pecsenyelé, só
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással

Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással

 

A Mit főzzünk ma? műsorban azon igyekszünk, megmutassuk azt, hogyan képes akár egyetlen ötlet is új karakter adni egy-egy régi, jól bevált receptnek. Ezt a töltött csirkemellet most a mártás varázsolja át különlegessé, hiszen sonkával, sajttal biztos mindenki töltött már. Azért persze nem mindegy, milyen az a sajt, meg hát az sem, milyen az a mártás... Vágjunk bele!

 

A töltött csirkemell színesbors mártással recept elkészítése

 

A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. Csináljuk úgy, hogy a szelet sonkába belehajtjuk a szelet sajtot, és csak utána töltjük be a csirkemellbe: így biztos nem fog kifolyni a sajt sütés közben! A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral ízesíthetjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, leveles salátából köretet, majd borecettel és olívaolajjal bőven locsoljuk meg - és készen is vagyunk! Ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne hagyományosan, hanem így kóstolják meg!

 

Itt pedig mutatunk egy másfajta mártástippet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.