Online Gasztronómiai Magazin

Töltött paprika paradicsomos káposztán

A töltött paprika paradicsomos káposztán recept hozzávalói

8-10 db tölteni való paprika, 40 dkg darált hús, 15 dkg főtt rizs, só, őrölt bors, fűszerpaprika, 1 kg fejes káposzta, 15 dkg paradicsompüré, 80 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 5 dkg cukor, 1-2 db babérlevél

Körete lehet:

petrezselymes burgonya

Töltött paprika paradicsomos káposztán, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Töltött paprika paradicsomos káposztán, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A töltött paprika paradicsomos káposztán recept elkészítése

 

Töltött paprika ismét egy kicsit másképp. Szinte már nem is kéne mondanunk, de azért megtesszük. No és persze a paradicsomos káposzta, mert az is főszerepet kap ebben a receptben. Szóval, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A megmosott tölteni való paprika magházát eltávolítjuk. A csumáját megnyomjuk, és egy mozdulattal kihúzzuk. Így marad egy gallérja a paprikának, amitől a töltelék nem tud kicsúszni.

A tölteléket a következő módon készítjük el: a ledarált sertéshúst hideg főtt rizzsel, fűszerekkel jól összekeverjük. Az előkészített paprikákat egyenletesen lazára töltjük. Tojást nem kell a töltelékbe tenni, mert ettől csak keményebb lesz. A darált sertéshúshoz aktuális árat itt találnak.

A paradicsomos káposzta pedig a következőképpen készül: egy világos rántást készítek,
paradicsompürével átpirítom, csontlével, vízzel felengedem, simára keverem. Hozzáteszem a leforrázott, 2 x 2 cm-es kockára vágott káposztát, ízesítem cukorral, sóval, fűszerezem még babérlevéllel és köménnyel.

Ha felforr, belekerülnek a töltött paprikák. Ha jól időzítettünk, akkor a káposzta és a
paprika egyszerre főnek meg. Ha tennének még mellé petrezselymes burgonyát kiegészítő köretként, akkor az elkészítési módját itt találják.

 

Egy más jellegű töltött receptet itt találnak!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.