Online Gasztronómiai Magazin

Töltött pulykamell mézes dióval

A töltött pulykamell mézes dióval recept hozzávalói

60 dkg pulykamell, 15 dkg camembert sajt, 2 db nagyobb alma, 30 dkg burgonya, 10 dkg dió, 2 dl tejszín, 2 evőkanál méz, 1 dl fehérbor, só

Töltött pulykamell mézes dióval

Töltött pulykamell mézes dióval

 

A töltött pulykamell mézes dióval recept elkészítése

 

Néha kicsit háttérbe szorul a pulyka, pedig remek hús, ráadásul igen sokrétűen felhasználható. Például sajtos töltésre is kiválóan alkalmas. Be is bizonyítjuk. Plusz ugye a diós megoldás. Nem lehet rá nemet mondani - gondoljuk mi. Nézzék meg, mondjanak rá igent! És, talán mondanunk sem kell, készítsék el Önök is így otthon!

Először is a pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk, majd kiklopfoljuk. Utána megtöltjük a camembert sajttal, megsózzuk, végül pedig szépen felgöngyöljük. Amint ezzel megvagyunk, fóliába csavarjuk, majd serpenyőben megsütjük. A pulykamellfiléhez aktuális árat itt találnak, a camemberthez pedig itt.

Közben a burgonyát megfőzzük, majd az almával együtt egy másik serpenyőben megsütjük. Ezután egy forralóban mézet hevítünk. A diót beleszórjuk, felöntjük borral, tejszínnel, majd visszaforraljuk mártássűrűségűre.

Töltött pulykamell mézes dióval, a dió és a méz találkozása a serpenyőben

Töltött pulykamell mézes dióval, a dió és a méz találkozása a serpenyőben

Ezzel el is készültünk, a töltött pulykamellet az almával, a burgonyával és a dióval együtt tálaljuk. Két serpenyő és egy forraló, no meg persze az alapanyagok. Takarékos, bölcs, ízletes recept!

 

Ebben a receptben a pulykamellet egészen másképp közelítettük meg, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.