Online Gasztronómiai Magazin

Töltött uborka, kicsit másképp

A töltött uborka, kicsit másképp recept hozzávalói

40 dkg fogasfilé, bőr és szálka nélkül, 6 szelet toastkenyér, 10 evőkanál citromlé, 20 dkg folyami rákhús, 5 dkg újhagyma, 4 db fürtös uborka, 1 dl tejszín, 1 csomag kapor, só, fehérbors, 2 dl zöldségalaplé

Töltött uborka, kicsit másképp

Töltött uborka, kicsit másképp

 

A töltött uborka, kicsit másképp recept elkészítése

 

Ha egy kicsit is ügyesek vagyunk, akkor szinte bármivel tudunk töltött ételt készíteni. Most az uborkát választottuk, és a töltelék sem lesz mindennapi. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk ma, hogy a kockára vágott fogasfilét citromlébe áztatjuk kb. 1 órára. Ha van ennél több időnk, csak jót tesz neki. A pácolás után összevágjuk finomra a rákhúst, hozzáadjuk a pirított újhagymát, sót, borsot, a fogashúst, majd jéghideg tejszínnel lepürésítjük. Kevés kaprot adunk hozzá. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk. Zöldségalaplében előfőzzük, lehűtjük. A halkrémmel betöltjük. Serpenyőben kevés alaplében fedő alatt készre pároljuk.

Az alapléhez hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, mártássűrítőt, például keményítőt, citromlevet, cukrot, tejszínt. Tálaláskor a kapormártással áthúzzuk a töltött uborkát. Szokásos, mondhatnánk, egyszerűen készül, nagyszerű lesz a vége. Feltétlenül készítsék el!

 

Egy más karakterű töltött receptért kattintsanak ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.