Online Gasztronómiai Magazin

Tonhal nyárson eperrel

A tonhal nyárson eperrel recept hozzávalói

1 kg vöröstonhal filé, 20 dkg eper, só, durvára őrölt borskeverék, 50 dkg ruccola, 1 evőkanál méz, 3 dl balzsamecet, olívaolaj

Tonhal nyárson eperrel

Tonhal nyárson eperrel

 

A tonhal nyárson eperrel recept elkészítése

 

Igazán nem mindennapi recept, hiszen a tonhal nem feltétlen képezi részét a szokásos konyhai ténykedéseknek. De, ahogy szoktuk mondani, minden alapanyaghoz kell legalább egy recept, így van ez a vöröstonhallal is. Az eperrel történő párosítás pedig még ezzel a remek hozzávalóval is csodát tesz, nézzék meg, próbálják ki!

Először is a halat vágjuk akkora kockára, amekkora darabok az epreink. Ezek után húzzuk nyársra őket, majd jó alaposan borsozzuk meg a halszeleteket.

Kevés sóval még ízesítsük, majd forró serpenyőben hirtelen süssük meg őket, arra figyeljenek, hogy nem szabad átsütni, mert akkor elveszti az élvezeti értékét. A tonhalhoz aktuális árat itt találnak.

Közben mossuk meg a ruccolát, szedjük le a száráról, és keverjük össze az előzőleg mézzel kikevert balzsamecettel. A végén kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és készen is van a köretünk, nem hagyományos módon készítve. Kitűnő párosítás e nem mindennapi halhoz. Készítsék el!

 

Egy másfajta tonhalas receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha körülnéznének húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Próbálják ki, jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.