Online Gasztronómiai Magazin

Tormás dijoni vadraguleves

A tormás dijoni vadraguleves hozzávalói

25 dkg vadhús, 5 dkg répa, 5 dkg zeller, 2 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál torma, 1 evőkanál tejszín, 1,5 db hagyma, só, bors, 1 l víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem

Tormás dijoni vadraguleves

Tormás dijoni vadraguleves

 

A tormás dijoni vadraguleves recept elkészítése

 

Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is, de vehetnek előre felkockázott vadhúst is. Mint minden étel esetében, itt is igaz, hogy a friss húsból még jobb lesz, de nem szentségtörés fagyasztott húst venni sem, mert a vad nem mindennapi vendég, ez tény.

Mindenképp dísze lehet egy ünnepi asztalnak is. Attól lesz egyébként különleges, hogy mustár és torma is kerül bele. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a hagymát összevágjuk, és belerakjuk az edénybe. Daraboljuk a zöldségeket, közben megpirítjuk a hagymát. A húst kockázzuk, majd hozzáadjuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús elvesztette a nedvét, adunk még hozzá vizet, és háromnegyed keménységűre pároljuk.

Ekkor jön az a pillanat, hogy a már előre felvágott zöldségeket is hozzáadjuk. A legvégén adjuk hozzá a mustárt, mert ezek a savas anyagok megkeményítik a húst.

Beletesszük a tormát is, ez így összeforr. Kevés tejszínnel sűrítjük, selymes, így lágy, mégis tartalmas lesz a leves. Utána egy jó desszert, és az ebéd készen is van. Tálalásnál megszórjuk egy kis petrezselyemmel. A dijoni mustár árát itt találják.

 

További leves receptjeinkért kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.